זו שאלה מאוד מעניינת ורצינית בתורה.
מקדים: דיי קיצרתי אם יש שאלות ספציפיות אשמח להאריך.
תכלס', לפני שאתה שואל מה ההבדל בין משפט לעצה, יש לדעתי שאלה הרבה יותר מהותית בין אות א' לאות ד' - באות א' ע״י פגם המותרות נעשה "משפט מעוקל" ובאות ד' ע״י המותרות "אין לו עצה שלמה לעולם והוא תמיד מסופק"
יש הבדל מאוד מהותי בין "משפט מעוקל" לבין "תמיד מסופק". לא?!
א' - התהליך שעי פגם אמונת חכמים נידון במותרות שמעלים עשנים שמסובבים את מח ועיז יוצא משפט מעוקל שמופיע באות א' - חוזר על עצמו באותיות ב' וג'.
שע"י שמסמכין רבי שאינו הגון (פגם א"ח, כלל ו' זלע"ז) נעשה אוכל של חוץ לארץ (דהיינו מותרות מתוך הקשרים) ועי"ז מסתלקים הנשמות הגדולות שיודעות את סוד העיבור (דהיינו סוד ההנהגה כמקושר בתורה).
נמצא שהתהליך שמופיע באות א' חוזר על עצמו באותיות ב' וג' וא"כ מתחדדת רק השאלה מדוע באות א' מקבל משפט מעוקל ובאות ד' הוא תמיד מסופק?
ב' - ההבדל העיקרי שאני רואה מייד בין אות א' לאותיות ה' ג' ד' הוא שבאות א' הפגם הוא בהנהגה הפרטית דהיינו שהתלמיד לא מצליח להוציא משפטי הנהגות ישרות, ובאותיות ה' ג' ד' הפגם הוא בהנהגה הכללית שמסתלקת ההנהגה הכללית דהיינו סוד העיבור השוכן הנשמות הגדולות.
ג' - תרשה לי שניה להקדים הקדמה הכרחית:
תורה שבכתב - בבחינת רב
תורה שבעל פה - בבחינת תלמיד (כמקושר שהתורה שבעל פה היא היא המשפטי הנהגות ישרות שכל אחד ואחד מוציא ומחדש מכל הלימודים שלומד. ועיין עוד מקישור זה באריכות בביאור הליקוטים)
ד' - נמצא שאפשר לומר, שבאות א' הפגם הוא רק בתלמיד בבח' תורה שבעל פה, אבל ההנהגה הכללית בבחינת תורה שבכתב וכנ"ל עדיין לא נפגמה ובאותיות ה' ג' ד' התהליך חוזר על עצמו אך ביותר עומק שבסוף נפגמת ההנהגה גם הכללית דהיינו גם התורה שבכתב כביכול מסתלקת מאיתנו כלומר בחינת ההנהגה הכללית (כידוע לכל כי היא חוכמתכם וכו' בפשט הפשוט נכתב על התורה)
ולפי הנ"ל תבין, שבאות א' שהפגם בפרטיות ועדיין יש הנהגה כללית בבחי' תורה שבכתב אזי הפגם הוא משפט מעוקל דייקא כי עדיין עוסק בתורה שבכתב רק שכל מה שמוציא ומקבל מעוקל, אבל באות ד' כשההנהגה הכללית מסתלקת אזי אין לו אפילו תורה שבכתב להוציא ממנה משפטים כלל! נמצא שהוא תמיד מסופק!
ויש עוד הרבה מה להרחיב בזה, אם אחד הקישורים לא מובנים או שאתם חולקים עליו, אדרבה תגיבו כי התיקון ע״י מחלקות.
ה' - עפ"ז מבואר עניין איש ואישה בתורה, איש - משפט מעוקל (ושם איש וכו') אישה - תמיד מסופקת
לפי זה תבין בעומק כי מואבי לא ראוי לבוא בקהל ואישה כן, כי המואבי אינו מכיר בפגם שלו. ודו"ק.